Over therapeutische kousen

Overzicht van stappen voor het verkrijgen van Therapeutische Elastische Kousen.
 
Diagnose wordt vastgesteld tijdens het consult bij de specialist of huisarts. Indien gewenst vindt er een behandeling door de specialist plaats. De specialist of huisarts schrijft een recept of machtiging uit en verwijst u door naar de kousenleverancier.
 
U maakt een afspraak met de kousenleverancier die samen met u en afhankelijk  van de diagnose een datum en tijdstip bepaalt (liefst in de ochtend). Op uw eerste afspraak worden uw benen gemeten. Er wordt bepaald welk soort en type kous voor u geschikt is. Indien nodig wordt er alvast een vervolgafspraak  gemaakt. Het is belangrijk dat u de machtiging of het recept meeneemt tijdens dit eerste bezoek.
 
Indien mogelijk krijgt u de kousen meteen mee, anders bestelt de leverancier deze voor u. De kousen worden bij u aangetrokken. Tevens ontvangt u aantrek instructies en tips voor tijdens het dragen. Indien de kousen besteld moeten worden, krijgt u deze instructie bij uitlevering van de kousen. U dient de rekening in bij de zorgverzekeraar, samen met de machtiging of het recept.
 
Afhankelijk van uw zorgverzekeraar zal de kousenleverancier dit voor u verzorgen. Uw kousenleverancier informeert u wanneer u weer in aanmerking komt voor 
nieuwe kousen. Indien u zelf meent deze eerder nodig te hebben, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.